"Зеленський купив віллу Геббельса за 8 млн євро": росіяни вигадали новий фейк

Цього разу росіяни розповідають про те, що президент Володимир Зеленський нібито придбав віллу Йозефа Геббельса.
"Зеленський купив віллу Геббельса за 8 млн євро": росіяни вигадали новий фейк
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Росіяни не втомлюються вигадувати різні фейки про Україну та її президента. Цього разу ворог розповідає, що Володимир Зеленський нібито придбав віллу Йозефа Геббельса. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI) спростували це.

Читайте також:

Так, посольство РФ у Південно-Африканській Республіці поширює інформацію, що президент України нібито придбав віллу міністра пропаганди Третього Рейху Йозефа Геббельса за 8 млн євро.

Як розповіли в SPRAVDI, першоджерелом новини є відео нібито колишньої співробітниці компанії з управління муніципальною нерухомістю ВІМ Сабін Мелс. Вона стверджує, що в жовтні 2023 року віллу придбала офшорна компанія Film Heritage Inc, пов'язана з Зеленським.

Читайте також:

"Насправді Сабін Мелс ніколи не працювала у фірмі ВІМ і "абсолютно випадково" говорить із російським акцентом", - зазначили в Центрі.

Там додали, що насправді вілла Богензеє не продана й навіть не виставлена на продаж, аби вона не опинилася в руках ультраправих діячів.

t.me/spravdi

Раніше ми писали, що нігерійське видання "THE NATION" поширює інформацію про нібито шопінг Олени Зеленської в ювелірних магазинах під час офіційного візиту до США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK