Використав солдатів для будівництва дому: на Закарпатті судитимуть посадовця ТЦК

Посадовцю може загрожувати від 10 до 12 років позбавлення волі за перевищення влади та службових повноважень.
Використав солдатів для будівництва дому: на Закарпатті судитимуть посадовця ТЦК
Посадовець ТЦК використовував солдатів для будівництва дому / npu.gov.ua

На Закарпатті судитимуть посадовця районного ТЦК, який використовував військовослужбовців для будівництва приватного будинку. Фігуранту може загрожувати від 10 до 12 років позбавлення волі за перевищення влади та службових повноважень. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Так, улітку 2023 року в Закарпатській області викрили фігуранта в організації "схеми" використання військових, які були в його підпорядкуванні, для будівництва власного приватного будинку. 

"Поліцейські встановили, що протягом тривалого часу деякі військовослужбовці РТЦК щоденно, використовуючи службовий транспорт, вирушали на будівельний майданчик. Земельну ділянку, на якій проводились роботи, фігурант оформив на близького родича", - йдеться в повідомленні.

У серпні 2023 року правоохоронці провели обшуки за місцем проживання, роботи, а також місцезнаходження новобудови. Тоді було вилучено службову документацію, дорогоцінні метали, гроші та заборонену символіку: георгіївські стрічки, прапор РФ, одяг із символікою країни-агресора та особисті документи, видані на території РФ.

Читайте також:

Посадовцю військкомату було повідомлено підозру за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Раніше ми писали, що працівники ДБР повідомили про підозру командиру однієї з військових частин у Чернівецькій області, який доручив підлеглим сержанту та солдату замість оборони країни зробити капітальний ремонт у власному будинку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK