Понад 1000 сімей в Україні придбали нове житло за програмою компенсацій: деталі

Більшість власників житлових сертифікатів - 75% - обирають квартири, і тільки чверть - приватні будинки.
Понад 1000 сімей в Україні придбали нове житло за програмою компенсацій: деталі
Наслідки російської військової агресії в Україні / Getty Images

Програма компенсацій за повністю знищене житло фактично запрацювала на початку 2024 року. Понад 1000 українських сімей уже скористалися компенсаційними сертифікатами "єВідновлення" для придбання нового житла. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Читайте також:

"За результатами двох місяців бачимо стабільну динаміку подачі заяв - сьогодні вона складає майже 11 тисяч. Далі механіка відпрацьована: комісія опрацьовує заяву, розраховує суму компенсації та формує сертифікат. Після сповіщення про наявність сертифікату можна обирати нове житло", - йдеться в повідомленні.

Найбільше житла купували в Київській області. Далі йдуть Харківська, Миколаївська та Чернігівська області. Більшість заявників обирають нове житло в межах свого регіону. 

Читайте також:

Середня сума сертифікату становить 1,8 млн грн. Більшість власників житлових сертифікатів - 75% - обирають квартири, і тільки чверть - приватні будинки. 

Сертифікат діє протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в нерухомість, яка тільки в процесі будівництва. 

Читайте також:

Також у січні 2024 року з'явилась можливість подати заяву на отримання компенсації у вигляді коштів, які можна буде витратити для відбудови приватного будинку на власній земельній ділянці. За цей час на отримання грошової компенсації подали заявки більше 600 громадян.

Раніше ми писали, що в Україні об'єднали програми "єОселя" та "єВідновлення".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK