Польські журналісти підрахували, скільки квартир у Варшаві пустують

Майже 100 тисяч власників не живуть постійно у своєму житлі.
Польські журналісти підрахували, скільки квартир у Варшаві пустують
Kamil Gliwiński / unsplash.com

У 2022 році статистичне управління Варшави опублікувало дані, згідно з якими у місті було 207 000 незаселених квартир. Однак ці дані ґрунтувалися на переписі населення та не враховували низку факторів. Журналісти з'ясували дані про споживання електроенергії в польській столиці, які показали, що порожніх квартир може бути лише близько 100 тисяч.

Про це повідомляє газета Wyborcza.

Читайте також:

Видання зазначає, що оцінки оператора системи розподілу Варшави компанії Stoen показали, що у 2023 році у місті було 96 955 активних договорів із приватними споживачами, в яких річне споживання електроенергії було нижчим за 500 кВт-год. Це менше половини споживання середнього домогосподарства, що складається з однієї людини, що дає підстави припускати – ці квартири можуть бути порожніми більшу частину року.

Крім того, за даними енергетичної компанії E.ON, що у Варшаві 36 667 квартир, які споживають до 200 кВт-год електроенергії на рік, що менше за споживання середнього холодильника.

Повідомляється, що деякі з цих квартир – це муніципальне житло, яке чекає на ремонт. Інші можуть бути житлом зі спірним статусом власності або житлом, яке мають намір зносити під нове будівництво.

"Окремі квартири купуються як предмет інвестицій, а не для проживання або здачі в оренду", - зазначає видання.

Раніше ми писали про те, що названі найпривабливіші європейські країни для інвестицій у нерухомість, де окупність вкладу у житло може сягати 12%.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK