На Вінниччині будують сухий порт: зв'яже центр України з портами Одеси

Сухий порт допоможе зв'язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС.
На Вінниччині будують сухий порт: зв'яже центр України з портами Одеси
У Вінницькій області будують сухий порт / facebook.com/profile.php?id=100010336927527

У Вінницькій громаді добудовують сухий порт. Це буде залізничний термінал, який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал України, повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Читайте також:

"Сухий порт допоможе зв'язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. По суті, це логістичний хаб із відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі", - розповів він.

За словами Очеретного, будівництво поділено на дві черги, стартували роботи навесні 2024 року. Сума приватних інвестицій у вінницький об'єкт складає понад 15 млн доларів.

Читайте також:

На першому етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю близько 30 тис.TEU/рік. 2000 TEU - це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на I-му етапі.

Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисяч кв. м.

Читайте також:

Вводити в експлуатацію сухий порт планується в 3 кварталі 2024 року. Очікується, що до кінця цього року тут працевлаштують близько 50 людей, наразі шукають механізаторів. А загалом планують створити 100 робочих місць.

Раніше ми писали, що в Одесі мають намір побудувати сміттєспалювальний завод. Передбачається, що підприємство вироблятиме електрику та тепло.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK