В Україні оновили "єОселю": які норми набули чинності

Українці можуть використати сертифікат "єВідновлення" як перший внесок для іпотеки за програмою "єОселя".
В Україні оновили "єОселю": які норми набули чинності
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Першим внеском на придбання житла за програмою "єОселя" може бути сертифікат "єВідновлення". Також придбати житло за програмою відтепер зможуть українці, які раніше вже брали участь у державних житлових програмах, але їхні будинки зруйновані або залишилися на тимчасово окупованій території. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Ці та інші зміни до програми передбачає постанова Кабінету Міністрів №939, більшість пунктів якої набрала чинності 19 вересня 2024 року.

"Продовжуємо оновлювати "єОселю", аби вона стала ще доступнішою для українців та могла стимулювати відновлення ринку будівництва й відповідно виробництва будматеріалів. Ми полегшили процес купівлі власної оселі для тих, хто втратив житло або воно було пошкоджене внаслідок війни", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Серед інших змін, які набули чинності 19 вересня:

  1. Придбати житлову нерухомість, яка належить до пам'яток архітектури, за допомоги "єОселі" тепер неможливо. 
  2. Брати участь у програмі відтепер можна, якщо громадянин чи члени його родини протягом 12 місяців до подачі заяви не продавали чи не дарували нерухомість, сумарна площа якої разом із площею житла у власності сім'ї перевищує умови програми "єОселя". 
  3. Передбачена можливість придбати майнові права на приватні будинки на етапі будівництва.
  4. Протягом 10 років базова процентна ставка за програмою становитиме 3% або 7% річних залежно від категорії учасника. З першого календарного дня 11-го року дії кредитного договору - 6% або 10% річних відповідно. Зміни не стосуються вже виданих раніше пільгових кредитів за програмою "єОселя". 

Читайте також:

Також передбачені інші зміни до програми, які набудуть чинності пізніше. Наприклад, з 19 жовтня молодь віком до 25 років зможе отримати іпотеку з початковим внеском не від 20%, а вдвічі менше - від 10%.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року за програмою доступних кредитів "єОселя" українці отримали 6649 кредитів на придбання житла на понад 11,3 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK