Програма "єОселя": в Україні видали перший кредит на купівлю приватного будинку

Цього року розширили програму "єОселя", і з кінця січня за нею можна взяти кредит не лише на придбання квартири, а й приватного будинку.
Програма "єОселя": в Україні видали перший кредит на купівлю приватного будинку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За програмою "єОселя" видано перший кредит на купівлю приватного будинку. Кредит взяла родина з Ужгорода, яка переїхала на Закарпаття після початку війни. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Першу кредитну угоду на приватний будинок у рамках "єОселі" підписали 9 лютого в ужгородському відділенні Ощадбанку. Подружжя обрало будинок площею 82,8 кв. метри в Ужгороді.

"Цього року ми розширили програму "єОселя", і з кінця січня за нею можна взяти кредит не лише на придбання квартири, а й приватного будинку. Перший такий кредит отримала родина з Ужгорода під 7%. Загалом за програмою взяли кредити на купівлю житла вже понад 7200 родин на 11 млрд грн", - розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

За її словами, більшість кредитів взяли військовослужбовці за контрактом та силовики - 62%, 11% кредитів взяли педагоги й науковці, 9% - медики. Представники цих професій можуть взяти кредит під 3%. 

Водночас 18% позичальників - українці, які не мають власного житла або хочуть покращити житлові умови. Вони взяли кредит на умовах масової іпотеки - під 7%.

Раніше ми писали, що в Україні набули чинності зміни в умови отримання пільгових іпотечних кредитів за програмою "єОселя", завдяки чому позичальники вже можуть купувати не лише квартири, а й житлові будинки чи таунхауси.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK