Кабмін виділив понад 241 млн гривень на житло для ветеранів та членів їхніх сімей

Після зарахування коштів ветерани та члени сімей загиблих зможуть придбати житло протягом року.
Кабмін виділив понад 241 млн гривень на житло для ветеранів та членів їхніх сімей
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про додатковий розподіл субвенцій із державного бюджету, передбачених у 2024 році, місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за житло особам з інвалідністю внаслідок війни I-ІI групи, які брали участь у бойових діях на території інших держав, та членам сімей загиблих (померлих) таких ветеранів. Про це повідомила пресслужба Мінветеранів.

Читайте також:

Відповідно до рішення 241 623,581 тис. гривень спрямують на забезпечення грошової компенсації 119 одержувачів. 


Зазначається, що після надходження коштів до облдержадміністрацій вони будуть перераховані на спеціальні рахунки одержувачів, відкриті в Ощадбанку. Після зарахування ветерани та члени сімей загиблих зможуть придбати житло протягом року. 

Читайте також:

За сприяння Мінветеранів уряд уже затвердив розподіл майже 400 млн гривень для забезпечення житлом:

  • осіб з інвалідністю АТО/ООС/заходи оборони I-II групи, членів сімей загиблих захисників та захисниць - передбачено 2 997 556,8 тис. грн для виплати 1275 особам;
  • АТО/ВПО - передбачено 2 352 737,5 тис. грн для виплати 1015 особам;
  • особам з інвалідністю I-II групи з-поміж УБД на території інших держав, членів сімей загиблих таких осіб - передбачено 641 110,081 тис. грн для виплати 307 особам. 

Читайте також:

У пресслужбі додали, що Міністерство в справах ветеранів України працює над додатковим посиленням фінансування бюджетних програм із забезпечення житлом учасників бойових дій російсько-української війни та їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни в межах цього року.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року українці взяли 7254 кредити на 12,4 млрд грн на придбання житла за програмою доступних кредитів "єОселя".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK