На гроші благодійника з Норвегії на Житомирщині збудують будинки для ВПО за завищеними у 1,5-3 рази цінами

За суму переплати можна було купити 54 FPV-дрона камікадзе з функцією донаведення.
На гроші благодійника з Норвегії на Житомирщині збудують будинки для ВПО за завищеними у 1,5-3 рази цінами
ілюстративне фото / village.com.ua

За даними "Прозорро", комунальне підприємство Андрушівської міської ради "Комсервіс" (Житомирська область) 8 жовтня за результатами тендеру замовило ВКФ "Урарту" будівництво житлових будинків для переселенців за 25,02 млн грн. При цьому гроші виділяє спонсор із Норвегії, а ціни на деякі будматеріали у підрядника, який виграв тендер без конкуренції, завищено у 1,5-3 рази.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що до травня 2025 року збудують 10 двоквартирних збірних (каркасних) будинків загальною площею приблизно 1000 кв. м. Це дозволить забезпечити житлом 20 сімей внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на вул. Заводська. Роботи фінансуватимуться за рахунок благодійних коштів інвестора. При цьому в Андрушівці на постійній основі проживає понад 600 ВПО.

Повідомляється, для вирішення проблеми з житлом ВПО було підписано тристоронню угоду між міським головою Галиною Білецькою, головою ради директорів АТ "Роар Паулсруд Ас" (Норвегія) Роаром Паулсрудом та директором КП "Комсервіс" Олександром Фесюком.

Журналісти з'ясували, що у підсумковій відомості ресурсів гарячекатану арматурну сталь періодичного профілю класу А-III діаметром 12 мм врахували по 53 760 грн/т (тут і далі ціни вказані з ПДВ). На ринку вона коштує 32 368 – 34 000 грн/т, що у півтора рази дешевше. Крім того, гладку гарячекатану арматурну сталь класу А-1 діаметром 8 мм замовили по 54 720 грн/т. "Метінвест-СМЦ" продає гладку арматуру А240 по 34 990 грн/т, що також у півтора рази дешевше. А бетонні блоки для стін підвалів марки ФБС 24.4.6-Т оцінили за 2616 грн/шт, хоча група «Ковальська» продає їх за 1566 грн/шт, що на 40% дешевше. Також бетонні блоки для стін підвалів марки ФБС 9.4.6-Т замовили по 1236 грн/шт, тоді як група «Ковальська» продає їх по 783 грн/шт, що також у півтора рази дешевше.

Найбільшим завищенням цін стали поліетиленові труби PE 100 SDR-26 діаметром 250х9,6 мм врахували по 1991 грн/м. Магазин Eisen Technik Group пропонує їх за 584 грн/м, а Метал Імпорт Груп за 525 грн/м, що втричі дешевше.

Зазначається, що орієнтовна переплата за зазначеними п'ятьма позиціями може досягати 930 тис. грн, на них можна купити 54 FPV-дрони камікадзе з функцією донаведення. Також повідомляється, що "Урарту" отримало підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов.

Як пише видання, "Комсервіс" очолює Олександр Фесюк, уповноваженою особою публічних закупівель є Олег Ваколюк, а головою Андрушівської міської ради є Галина Білецька.

Також з'ясувалося, що фірма "Урарту" зареєстрована у 1993 році у місті Баранівка Житомирської області. Вона належить Армену Сарояну, а керує нею Роман Крисюк, який до жовтня 2019 року очолював управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА. При цьому з 2016 року «Урарту» натендерило 402,23 млн грн, найбільше в управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА.

Раніше ми писали про те, що ціни на будматеріали для ремонту ліцею у Фастові суттєво завищені, а суми перевищення вистачило б на півтора десятки квадрокоптерів DJI Mavic 3T.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK