Нацбанк відтермінував повернення окремих тарифів на депозитарні послуги

На початку повномасштабної війни Нацбанк скасував нарахування тарифів на усі депозитарні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року.
Нацбанк відтермінував повернення окремих тарифів на депозитарні послуги
Національний банк України / flickr.com

Національний банк України відтермінував ще на чотири місяці - до 23 квітня 2023 року - застосування окремих тарифів на депозитарні послуги. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

А саме:

  • тарифів із депозитарного обслуговування депозитарних установ;
  • тарифів на обслуговування операцій з єврооблігаціями (ОЗДП), що проводяться на користь депонентів НБУ при виконанні ним функції депозитарної установи.

Водночас тарифи на решту депозитарних послуг НБУ, зокрема послуг щодо обліку й обігу депозитних сертифікатів НБУ, знову застосовуватимуться з 23 грудня 2022 року.

Читайте також:

Зазначається, що на початку повномасштабної війни Нацбанк скасував нарахування тарифів на всі депозитарні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року.

"Цей крок дав змогу зменшити навантаження на роботу фінансової системи та позитивно вплинув на функціонування внутрішнього боргового ринку. Завдяки, зокрема, відсутності плати за депозитарні послуги понад 120 тис. громадян та представників бізнесу України мали змогу придбати державні цінні папери та підтримати фінансовий фронт країни без необхідності здійснювати додаткові платежі", - пояснив регулятор.

Раніше ми писали, що з 30 грудня 2022 року Національний банк України виключить хорватську куну з переліку валют, до яких щодня встановлюється офіційний курс гривні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK