НБУ відтермінував повернення окремих тарифів на депозитарні послуги

Нацбанк закликає депозитарні установи мінімізувати або скасувати відповідні тарифи для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ.
НБУ відтермінував повернення окремих тарифів на депозитарні послуги
Національний банк України / Getty Images

Національний банк України відтермінував до 23 травня 2023 року застосування окремих тарифів на депозитарні послуги. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Йдеться про тарифи з депозитарного обслуговування депозитарних установ, а також тарифи на обслуговування операцій із єврооблігаціями, що проводяться на користь депонентів НБУ під час виконання ним функції депозитарної установи.

Нацбанк закликає депозитарні установи зі свого боку мінімізувати або скасувати відповідні тарифи для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ.

Читайте також:

"За оцінками НБУ, подальше відтермінування тарифів на наведені послуги підтримає державні фінанси України, зокрема завдяки збереженню сприятливих умов для залучення урядом фінансування на внутрішньому борговому ринку та зменшенню витрат під час управління державним боргом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього разу Національний банк на місяць відтермінував застосування окремих тарифів з огляду на плани розглянути доцільність оновлення загальної лінійки тарифів, що, зокрема, може передбачати запровадження окремого пільгового підходу щодо тарифікації обслуговування військових облігацій.

Читайте також:

Відтермінування окремих тарифів на депозитарні послуги затверджене постановою правління Національного банку України від 22 квітня 2023 року №55, що набирає чинності 24 квітня 2023 року.

Раніше ми писали, що НБУ з метою посилення нагляду за фінансовим ринком вносить зміни в організаційну структуру.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK