"До 2,8 грн за кіловат": Українцям розповіли, як може змінитися тариф на електроенергію

За словами голови комітету ВР із питань енергетики, багаторазового подорожчання електроенергії для громадян не буде.
"До 2,8 грн за кіловат": Українцям розповіли, як може змінитися тариф на електроенергію
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні найближчим часом можуть підняти тарифи на електроенергію для населення. Обговорюється декілька варіантів подорожчання. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Читайте також:

"Усі варіанти зміни тарифів, які нині обговорюємо, є поміркованими: багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде", - сказав він.

За словами Геруса, розглядаються такі пропозиції підвищення цін:

  • до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год - при перевищенні цього ліміту);
  • до 2 грн та 2,4 грн за 1 кВт-год відповідно.

Читайте також:

"Говорячи про необхідність перегляду тарифів, ми розуміємо, що, по-перше, для людей, котрі потребують допомоги, повинна й надалі працювати система субсидій. Вона має бути легкою, простою та доступною, скажімо, з використанням електронних засобів, смартфонів, щоб не було складних бюрократичних перепон в оформленні такої підтримки від держави. І якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі, і за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності", - додав голова комітету.

Раніше ми писали, що влітку в Україні очікуються певні пікові навантаження на енергосистему через використання електроенергії для охолодження приміщень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK