Тарифи на електроенергію в Україні: у Міненерго відповіли, чи чекати підвищення

Чи зростуть тарифи на електроенергію для населення.
Тарифи на електроенергію в Україні: у Міненерго відповіли, чи чекати підвищення
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

В Україні до кінця опалювального сезону 2023/24 підвищення тарифів на електроенергію для населення не планується. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

За його словами, у 2024 році Україна буде не тільки відновлювати, але й нарощувати потужності генерації. 

Очільник Міненерго нагадав, що близько 50% об'єктів української енергосистеми зазнали пошкоджень через дії російських терористів чи були окуповані. 

"На сьогодні відновлено більше 2 ГВт потужностей енергосистеми. Це стосується об'єктів, які були суттєво пошкоджені минулої зими", - зазначив Галущенко.

Читайте також:

Він пояснив, що відповідні потужності мають вагоме значення для енергосистеми, а також звернув увагу на важливість вчасної сплати громадянами за використану електроенергію. 

"Величезну допомогу для відновлення енергосистеми надали громадяни. Було змінено тариф для населення, і, зокрема, завдяки цим коштам, сплаченим споживачами, нам вдалося відновитися", - наголосив міністр.

Читайте також:

Він додав, що відповідні заходи дозволили акумулювати близько 16-18 млрд гривень, які були спрямовані серед іншого на проведення ремонтної кампанії на об'єктах державних генеруючих компаній "Укргідроенерго" та "Енергоатом".

Раніше ми писали, що в Україні для побутових споживачів вартість електрики й надалі залишиться без змін. 27 грудня Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити дію ПСО на електроенергію до кінця квітня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK