Оновлений Меморандум МВФ не передбачає підвищення тарифів на енергоносії - Мінфін

Меморандум від 18 жовтня повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобов'язань щодо збільшення тарифів на енергоносії.
Оновлений Меморандум МВФ не передбачає підвищення тарифів на енергоносії - Мінфін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Оновлений Меморандум Міжнародного валютного фонду за результатом п'ятого перегляду програми Extended Fund Facility (EFF) не включає зобов'язань для України щодо підвищення тарифів на енергоносії. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

"Українська сторона разом з експертами МВФ розглядають можливі варіанти підтримки енергетичної стабільності країни, враховуючи значну шкоду, яку завдала РФ енергетичній системі України, та, як наслідок, вплив цього на відновлення економіки України. Меморандум МВФ включає різні потенційні варіанти реформування енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Україна вже пройшла успішно п'ять переглядів програми EFF МВФ. За результатами кожного перегляду Фонд оновлює Меморандум відповідно до оновленого переліку заходів економічної та фінансової політики. 

Читайте також:

Меморандум, який було оприлюднено після затвердження програми, від 24 березня 2023, а також п'ять його наступних оновлень після кожного перегляду включали блок про реформу енергетичного сектору. 

Усі оновлення Меморандуму розглядали потенційну можливість підвищення тарифів на енергоносії як захід, спрямований на вирішення проблем в енергетичному секторі через повномасштабну війну. При цьому, такий захід можливий лише за умови виділення достатніх та адресно спрямованих ресурсів для захисту вразливих домогосподарств.

Читайте також:

Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобов'язань щодо збільшення тарифів на енергоносії під час війни. 

Раніше ми писали, що до Державного бюджету України надійшов п'ятий транш у розмірі близько 2,2 млрд доларів США від Міжнародного валютного фонду в рамках чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility - EFF.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK