Українців у 4 областях забезпечать гуманітарним скрапленим газом: деталі

Вразливі категорії населення прифронтових територій чотирьох областей зможуть користуватися гуманітарним газом.
Українців у 4 областях забезпечать гуманітарним скрапленим газом: деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

Вразливі верстви населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини забезпечать гуманітарним скрапленим газом. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

6 серпня Кабмін ухвалив постанову, якою передбачається реалізація експериментального проєкту з постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини.

"Зокрема, документом передбачається врегулювання порядку отримання та розподілу гуманітарної допомоги у вигляді побутового скрапленого газу, а також необхідного технологічного обладнання, яке надходить від міжнародних донорів і національних нафтогазових операторів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Сьогоднішнє рішення уряду покликане підтримати постраждале населення прифронтових громад і нормалізувати життєдіяльність населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу й відбуваються тривалі припинення постачання електричної енергії.

Зазначається, що проект акта розроблено Міненергетики спільно з Мінреінтеграції й іншими міністерствами та відомствами. 

Читайте також:

Напрацювання й ухвалення акта здійснювалося в межах виконання Плану першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії. Відповідний План був затверджений розпорядженням уряду від 25 червня 2024 року №583-р.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що дозволяє мешканцям прифронтових територій безкоштовно забирати порубкові залишки після заготівлі деревини лісгоспами. Без шкоди для лісів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK