Ввезли товару під виглядом гумдопомоги на 72 млн грн: Викрито схему ухилення від сплати податків

Підозрювані налагодили схему ухилення від сплати митних платежів при ввезені товарів під виглядом гуманітарної допомоги.
Ввезли товару під виглядом гумдопомоги на 72 млн грн: Викрито схему ухилення від сплати податків
Викрито схему ухилення від сплати податків / gp.gov.ua

В Україні викрили схему ухилення від сплати податків та легалізації товарів під виглядом гуманітарної допомоги майже на 72 млн грн. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Було встановлено, що підозрювані налагодили схему ухилення від сплати митних платежів при ввезені товарів під виглядом гуманітарної допомоги під час воєнного стану та подальшої їхньої легалізації на території України. Будучи військовозобов’язаними особами, 28 лютого 2022 року вони перетнули державний кордон України в напрямку Угорщини.

Читайте також:

У месенджері Telegram була створена група з оголошеннями про асортимент та продаж товарів військового призначення, основними замовниками яких були представники благодійних та волонтерських організацій, підприємства та фізичні особи.

Підозрювані здійснювали закупівлю товарів військового призначення в країнах ЄС. Загалом було придбано товару на суму майже 72 млн грн.

Використовуючи підроблені документи, відповідно до яких постачальниками товарів нібито були благодійні організації, зокрема іноземні, оформлюючи відправлення гуманітарної допомоги від їх, імені підозрювані організували ввезення в Україну товарів військового призначення.

Читайте також:

"Надалі ці товари були легалізовані на території України шляхом їхньої реалізації за завищеними цінами. Таким чином підозрювані ухилилися від сплати до бюджету митних платежів на загальну суму 23 млн грн та легалізували майно, одержане злочинним шляхом, на суму 71,9 млн грн", - розповіли в Офісі генпрокурора.

Раніше ми писали, що у Львівській області правоохоронці викрили злочинну схему завезення автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK