Податковий борг виріс майже на 17 млрд грн із початку війни

За весь 2021 рік податковий борг виріс тільки на 1,7 млрд грн.
Податковий борг виріс майже на 17 млрд грн із початку війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За час ведення активних бойових дій в Україні податковий борг зріс на 15% або на 16,8 млрд грн. Сума заборгованостей із податків становить понад 124 млрд грн. Про це повідомляє платформа "Опендатабот".

Зазначається, що за весь 2021 рік податковий борг виріс лише на 1,7 млрд грн. Однією з причин такого стрімкого зростання може бути закриття даних про борги від моменту вторгнення РФ.

Читайте також:

Наразі підприємці при виборі партнерів та контрагентів не можуть побачити, хто сплачує податки, а хто перестав це робити від початку бойових дій.

"Податкові борги не містять оборонної та стратегічно важливої інформації, тим більш, зважаючи на те, що загальну суму боргу продовжують публікувати. Натомість закриття даних Державною податковою службою не дає змоги свідомому бізнесу обирати контрагентів, які підтримують державу та сплачують податки", - прокоментував керівник "Опендатабота" Олексій Іванкін.

Раніше ми писали, що Верховна Рада підтримала зміни в Податковий кодекс України, якими продовжується процедура одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK