Хто і на який період звільнятиметься від сплати податків на землю та нерухомість

Законопроєктом №7632 зафіксовано звільнення від податку на пошкоджену та зруйновану нерухомість.
Хто і на який період звільнятиметься від сплати податків на землю та нерухомість
Ілюстративне фото / Getty Images

Звільнення громадян України від сплати податку на землю та нерухоме майно, які постраждали від російської агресії чи перебувають на окупованих територіях, є справедливим під час воєнного стану. Про це заявила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, коментуючи ухвалення парламентом законопроєкту №7632.

Читайте також:

"На превеликий жаль, у нас від агресії РФ є не лише пошкоджені та зруйновані будинки. Величезна кількість землі - сотні тисяч гектарів - вщент замінована, і ці земельні ділянки не можна використовувати. Тому несправедливо сплачувати земельний податок із ділянок, які не можна експлуатувати, обробляти, сіяти", - зазначила вона.

Шуляк повідомила, що законопроєктом зафіксовано звільнення від податку на пошкоджену та зруйновану нерухомість.

Читайте також:

"Фізичні особи-власники житлової нерухомості звільняється від сплати податків за 2021 та 2022 роки. Для юридичних осіб таке звільнення діє з 1 березня 2022 року, якщо ці території розташовані не в зоні тимчасової окупації або активних бойових дій. Норма діятиме доти, доки тимчасово окуповані території не будуть звільнені й повернуті Україні. Це стосується і земельного податку для фізичних осіб - за 2021 і 2022 роки вони не сплачуватимуть земельний податок", - пояснила нардепка.

Крім того, вона розповіла про механізм звільнення від податку, який передбачений законопроєктом №7632.

Читайте також:

"У власників повинен бути документ - довідка від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Оскільки саме ДСНС відповідає здебільшого за розмінування територій. Тож саме такі довідки використовуватиме податкова, аби мати розуміння, як нараховується чи не нараховується відповідний податок", - підсумувала Шуляк.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №7632, яким звільняються від податку на нерухомість власники майна, знищеного чи пошкодженого внаслідок російської агресії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK