Українці просять скасувати підвищення податків на пальне: про що йдеться в петиції

На сайті Президента України з'явилася петиція про відміну підвищення податків на паливо.
Українці просять скасувати підвищення податків на пальне: про що йдеться в петиції
Ілюстративне фото / Getty Images

29 травня на сайті Президента України була оприлюднена петиція з проханням скасувати заплановане на 1 липня 2023 року підвищення ПДВ на пальне з 7% до 20%, а також акцизів нього.

Читайте також:

"Прошу розглянути петицію щодо скасування підвищення ПДВ з 7% до 20%, а також акцизів на пальне, починаючи з 1 липня 2023 року, через внесення вами як невідкладного законопроєкту із залишенням ставки ПДВ 7% на пальне на період воєнного стану на всій території України", - звернулася авторка петиції до Зеленського.

За її словами, рішення про зменшення ПДВ з 20% до 7% "позитивно вплинуло на стійкість бізнесу та в якісь мірі зменшило інфляцію".

Читайте також:

"Але, за оцінками Світового банку, в Україні зараз нараховується 7 млн бідних. Бізнес знаходиться в надскладних воєнних умовах. Майже щодня українські міста атакуються ворожими російськими ракетами та іранськими дронами. Практично відсутнє банківське фінансування бізнесу. Загальна купівельна спроможність населення постійно зменшується, а зростання податків тільки поглибить проблеми в економіці та соціальній сфері", - йдеться в тексті петиції.

Як зазначає авторка петиції, підвищення податків призведе, зокрема, до зростання цін на бензин А-95 (+12 грн/л), дизель (+8 грн/л) та газ (+3 грн/л).

Читайте також:

Крім того, ціни на продукти харчування можуть зрости на 15-30%. Водночас збільшиться частка нелегального тіньового ринку нафтопродуктів на понад 20-30%, вважає авторка петиції.

Станом на 31 травня петиція набрала 1853 голоси з необхідних 25 тисяч.

Раніше ми писали, що з 1 липня в Україні зростуть ціни на бензин, дизельне пальне й автогаз. Це станеться через повернення ПДВ на пальне в розмірі 20%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK