"Потрібно збільшити": у Міненерго оцінили рівень запасів нафтопродуктів в Україні

Внесений до ВР законопроєкт №9024 покликаний мінімізувати ризики нестабільної ситуації на ринку та не допустити дефіциту палива.
"Потрібно збільшити": у Міненерго оцінили рівень запасів нафтопродуктів в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

Наразі на ринку в Україні достатньо пального, проте для мінімізації всіх воєнних ризиків його запаси потрібно збільшити до двох місяців. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник, пише "Укрінформ".

Читайте також:

"На ринку в операторів мереж запасу пального дійсно наразі в об'ємі до 30 днів, чого повністю достатньо для стабільної роботи ринку. Тобто палива достатньо, але Міненерго пропонує запровадити європейський механізм, щоб ця достатність була постійною", - повідомив він.

За словами заступника міністра, внесений до Верховної Ради законопроєкт №9024 покликаний мінімізувати всі ризики нестабільної ситуації на ринку та не допустити дефіциту палива.

Читайте також:

Як передбачено європейським регламентом, мінімальний запас повинен бути сформований за принципом двох базисів: або 90 днів імпорту, або 61 день внутрішнього споживання.

Колісник додав, що на сьогодні більшість операторів сформували запаси, готуючись до непередбачених наслідків санкцій щодо заборони палива російського походження в ЄС та аграрного сезону.

Читайте також:

"Мінімальні запаси - це інструмент, що дозволяє мінімізувати власне якісь не ринкові коливання, дефіцити, перекоси загальноринкового характеру. Той запас, який на сьогодні створено суб'єктами ринку, є достатнім для нормальної стабільної роботи", - наголосив заступник міністра.

Раніше ми писали, що з 1 липня в Україні зростуть ціни на бензин, дизельне пальне й автогаз. Це станеться через повернення ПДВ на паливо в розмірі 20%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK