Заборона російського палива в Україні: Кабмін перекрив постачання невизначених нафтопродуктів

Кабмін перекрив постачання в Україну палива російського походження.
Заборона російського палива в Україні: Кабмін перекрив постачання невизначених нафтопродуктів
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", які унеможливлюють потрапляння російського палива, нафти та нафтопродуктів в Україну. Про це повідомили в Міненерго.

Читайте також:

За словами заступника міністра енергетики Миколи Колісника, тепер паливо невизначеного походження, а саме з РФ, не зможе потрапити на український ринок.

Він розповів, що раніше, попри численні санкції, заборони та ембарго, паливо російського походження, нафта, нафтопродукти потрапляли до країн ЄС, Туреччини та інших країн, а звідти й на український ринок як ресурс невизначеного походження.

Читайте також:

"За даними учасників ринку, такий ресурс реалізується з дисконтом, що робить економічно невигідними альтернативні маршрути постачання ресурсу походження non russian/не REBCO, які ринок активно вибудовував, долаючи дефіцит минулого року. Це спричиняло значний ризик дестабілізації паливного ринку", - додав заступник міністра.

Ухвалені зміни розширюють заборону на ввезення в Україну таких товарів:

  • нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі; 
  • нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, із вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів);
  • відпрацьовані нафтопродукти;
  • гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;
  • паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;
  • біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK