Акумулятори та зарядні станції: українці можуть завозити енергообладнання в пільговому режимі

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зняття ввізного мита та ПДВ для енергообладнання, який набув чинності з 27 липня.
Акумулятори та зарядні станції: українці можуть завозити енергообладнання в пільговому режимі
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Тепер громадяни та бізнес можуть завозити енергообладнання в пільговому режимі. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 30 липня.

Читайте також:

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський підписав закон про зняття ввізного мита й ПДВ для енергообладнання. З 27 липня закон набув чинності. 

"Тепер у пільговому режимі громадяни та бізнес можуть завозити електрогенератори, інвертори, акумулятори, зарядні станції тощо", - сказав очільник уряду.

Читайте також:

Він розповів, що завдяки завчасному завершенню ремонтів на двох блоках атомних станцій та зниженню температури повітря ситуація в енергетиці стабілізувалася. 

Водночас Кабмін продовжує підготовку до осінньо-зимового періоду та розвиток альтернативних джерел генерації. Уже запущено програми державної підтримки побудови розподіленої генерації та є перші приклади кредитування бізнесу та фізичних осіб для посилення енергетичної стійкості. 

Читайте також:

"Спостерігаємо стійкий попит на пільгове кредитування як із боку малих та середніх підприємців, так і з боку домогосподарств", - наголосив Шмигаль.

Раніше ми писали, що 27 липня набули чинності Закони України №3853-IX та №3854-IX, що передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK