Без мита та ПДВ: в Україні спростили ввезення обладнання для енергетики

Під пільгове ввезення в Україну підпадають електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі.
Без мита та ПДВ: в Україні спростили ввезення обладнання для енергетики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

27 липня набули чинності Закони України №3853-IX та №3854-IX, які передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів. Про це повідомила Державна митна служба.

Читайте також:

Закони передбачають можливість застосування звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для енергетики:

  • електрогенераторного обладнання;
  • обладнання для вітро- та сонячної генерації;
  • акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).

Читайте також:

Також у переліку товарів, які звільняються від сплати митних платежів при імпорті, зазначено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Зокрема, звільнено від оподаткування "тактичні навушники спеціального військового призначення".

Читайте також:

Також пільги поширюються на засоби радіоелектронної боротьби. Без сплати митних платежів будуть імпортуватися в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, але й інші "радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам".

Передбачене й пільгове ввезення в Україну комплектуючих для організації власного виробництва та ремонту в Україні машин механізованого розмінування, а також для виготовлення підприємствами України активних засобів протидії технічним розвідкам.

Читайте також:

Крім того, під пільгове ввезення в Україну підпадають такі важливі для населення товари як: електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності діючих сонячних електростанцій.

Раніше ми писали, що Міністерство фінансів попереджає про негативні наслідки підвищення ПДВ для всіх громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK