Кабмін звільнив від мита та ПДВ імпорт Starlink та запчастин для генераторів

Уряд звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ і мита.
Кабмін звільнив від мита та ПДВ імпорт Starlink та запчастин для генераторів
Ілюстративне фото / t.me/zedigital

Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку товарів, що постачаються на територію України без сплати мита та ПДВ. Таке рішення було ухвалене на засіданні 29 листопада, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Так, під податкові пільги потрапили комплектуючі для виготовлення енергетичного обладнання, засоби очищення води та засоби супутникового зв'язку до мережі "Інтернет" (Starlink).

Читайте також:

"Спочатку уряд звільнив від мита та ПДВ імпорт генераторів та енергетичного обладнання. Це рішення робить таку продукцію дешевшою приблизно на 25%. Ми робимо ще один крок. Щоб українські виробники, які збирають таку продукцію в Україні, не опинилися в невигідному становищі, уряд додатково звільнив запчастини для зборки генераторів та енергетичного обладнання від ПДВ та мита. Таким чином і продукція, що виготовляється на внутрішньому ринку, стане приблизно на чверть дешевшою", - пояснив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка спрощує імпорт генераторів та іншого енергетичного обладнання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK