В Україні усунули непотрібні обмеження при ввезенні енергообладнання - Шмигаль

Кабмін усунув обмеження при ввезенні енергетичного обладнання в Україну.
В Україні усунули непотрібні обмеження при ввезенні енергообладнання - Шмигаль
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У п'ятницю, 9 серпня, Кабінет Міністрів усунув непотрібні обмеження при ввезенні енергетичного обладнання. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте також:

Водночас Кабмін продовжує працювати над децентралізацією енергосистеми. В Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. 

"Сьогодні затверджуємо постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів. Це спрощення процедури, аби необхідне обладнання для нашої енергетики максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну", - зазначив прем'єр-міністр.

Також уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Йдеться насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії.

Читайте також:

"Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що Sense Bank підписав першу кредитну угоду на придбання та встановлення сонячної електростанції потужністю 30 кВт для ОСББ із Вінниці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK