Нардеп знайшов ухилянтів від сплати податків: хто вони

Податкова має зайнятися менш привабливими з фіскальної точки зору ринками.
Нардеп знайшов ухилянтів від сплати податків: хто вони
ілюстративне фото / intent.press

Офіціанти у кафе та ресторанах порушують закон, якщо не сплачують податки з чайових. На даний момент вони уникають відповідальності тому, що ресторанний бізнес поза фокусом уваги податкової служби, але ситуація незабаром зміниться.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на слова народного депутата Данила Гетьманцева в ефірі YouTube-каналу "ASA Trепс".

Я дуже широко спілкуюся з людьми. Я дуже широко спілкуюся з цим бізнесом, з представниками цього бізнесу. Нехай не буде в них ілюзій, що я не розумію, що відбувається. Я знаю дуже добре ситуацію на цьому ринку. До речі, не тільки на цьому ринку. У рамках детінізації я змушений був заглибитися в багато індустрій у нашій державі. Так ось, я чітко розумію, що у ресторанах є велика проблема в цьому відношенні (ухиляння від сплати податків – ред.)", – сказав Данило Гетьманцев.

Читайте також:

Повідомляється, що, за словами депутата, у багатьох кафе та ресторанах взагалі не пробивають чеки чи інакше занижують звіти про свої доходи.

"З точки зору фіскального потенціалу, ми не бачимо цю галузь [ресторанний бізнес - ред.] на першому місці. Тому на сьогоднішній день податкова відпрацьовує торгівлю різноманітними товарами - продуктами харчування і, безперечно, електроніки. А після того, як ці ринки будуть виведені на світ Божий у повному обсязі, ми вже займатимемося менш привабливим з фіскальної точки зору ринками", – наголосив нардеп.

Також наголошується, що на думку Гетьманцева, від сплати податків ухиляться не лише власники закладів, а й пересічні працівники, які отримують чайові та не декларують їх як дохід.

"Ми не повинні підмінювати закон якимись своїми судженнями про нього. Тож оподаткуванню підлягає будь-який дохід, окрім тих доходів, які визначені безпосередньо в законі як пільга. Тому тут для мене дискусії немає взагалі", - наголосив парламентар.

Раніше ми писали про те, що у четвер, 10 жовтня, Верховна Рада України ухвалила історичний законопроект №11416-д про збільшення податків.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK