Впровадження системи електронної звітності – на часі

Впровадження системи електронної звітності – на часі

Прийняття Податкового кодексу дає можливість забезпечити розвиток економіки, фінансове забезпечення виконання державою своїх зобов’язань перед громадянами, формування середнього класу як основи українського суспільства.

Згідно з положеннями пункту 49.4 статті 49 Податкового кодексу України з 1 січня 2011 року платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

При цьому, відповідно до частини 7 статті 63 Господарського кодексу України, малими  визнаються підприємства, в яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний рік не перевищує п'ятдесяти осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції за цей період не перевищує сімдесяти мільйонів гривень. Великими підприємствами визнаються підприємства, в яких середньооблікова чисельність працюючих за звітний рік перевищує двісті п'ятдесят осіб, а обсяг валового доходу від реалізації продукції за рік перевищує суму сто мільйонів гривень. Усі інші підприємства визнаються середніми. 

На сьогоднішній день зусилля представників ДПС України спрямовано на створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання. Можливість подання звітності в електронному вигляді суттєво спрощує співпрацю платників податку та податківців. Програмне забезпечення електронної звітності автоматично виконує чимало спеціальних розрахунків, самостійно визначає допущені неточності, дає підказки щодо заповнення того чи іншого показника податкової звітності тощо.

Суб’єктам господарювання постійно надається необхідна практична та консультативна допомога спеціалістами податкових органів України, регулярно проводяться зустрічі з трудовими колективами, громадськими організаціями, ведеться роз’яснення переваг подачі звітності в електронному вигляді. Адже, це перш за все, економія робочого часу, коштів на придбання бланків звітних документів, допомога щодо заповнення того чи іншого податкового документу тощо.

Так, для зручності платників, які зареєстровані в Деснянському районі столиці, у залі «Єдине вікно» тепер майже постійно знаходиться представник одного із центрів сертифікації ключів – ТОВ «Український Сертифікаційний Центр». Придбавши ключ сертифікаційного центру, ви будете мати можливість звітувати до податкової інспекції через Інтернет і ваша звітність буде надійно захищена від інших.

З інформацією стосовно подання та обробки податкової звітності в електронному вигляді можна ознайомитись на WEB-сайті ДПА України та на WEB-сайті ДПА у м. Києві в банері «Платникам податків про електронну звітність».

Впровадження системи електронної звітності – на часі і цілком відповідає розвитку податкової служби. Воно покликане покращити якість звітності, що подається, зменшити витрати робочого часу на її формування і, насамкінець, унеможливити втручання людського фактору до процесу звітування, адміністрування податків та прийняття рішень. 

ДПІ у Деснянському районі м. Києва



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK