Ягоди будуть рекордно дешевими в травні: Що призведе до зниження цін

Тільки за останній тиждень ціни на суницю садову в Україні впали в середньому на 36%.
Ягоди будуть рекордно дешевими в травні: Що призведе до зниження цін
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Ціни на тепличні ягоди в Україні продовжують знижуватись. Зокрема, суниця садова за останній тиждень подешевшала на 36%. Незабаром на ринку з'явиться ягода з-під агроволокна, що призведе до продовження рекордного зниження вартості суниці садової. Про це повідомляє SEEDS.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що лише за останній тиждень ціни на суницю садову в Україні впали в середньому на 36%. Ще напередодні минулих вихідних суниці з плівкових теплиць фермери відмовлялися продавати дешевше ніж за 100-130 грн за кілограм. Однак після того, як південні регіони масово розпочали прибирання ягоди з літніх теплиць, ціни на суницю садову одразу впали до 50-100 грн за кілограм.

"Це лише початок цінопаду. Найближчим часом розпочнеться масовий збір урожаю ягоди з-під агроволокна. Як наслідок, пропозиція садової суниці суттєво зросте. Попит же цього року, зокрема через виїзд із країни 5 млн громадян, помітно зменшився. Тож більшість гравців ринку прогнозують подальше зниження ціни на ягоду", - наголосили експерти.

Читайте також:

Щодо ситуації на ринку овочів, то не всі українці зараз можуть спробувати овочі борщового набору нового врожаю. Це пов'язано з тим, що традиційно сезон для більшості з них розпочинається на Херсонщині, яка наразі повністю окупована.

Найближчим часом на українському ринку з'являться морква, буряк, цибуля нового врожаю з Миколаївської та Одеської областей. Але ціни на цю продукцію будуть значно вищими, ніж минулого року.

Раніше ми писали, що в Україні через бойові дії та окупацію територій, де знаходяться ягідні ферми, урожай цього року скоротиться на 30-50%. Експерти припускають, що цього року черешні взагалі не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK