Ціни на капусту в Україні різко зросли: Названо причину

На сьогодні білокачанна капуста нового врожаю в Україні вже коштує в середньому в 2,6 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.
Ціни на капусту в Україні різко зросли: Названо причину
Иллюстративное фото / depositphotos.com

В Україні ціни на білокачанну капусту нового врожаю різко підскочили цього тижня. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, на сьогоднішній день фермери з південних областей та Закарпаття відпускають капусту врожаю 2022 року за 30-35 грн/кг, що в середньому на 45% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Читайте також:

За даними експертів, минулого тижня українські виробники були змушені знижувати ціну на ранню капусту через великий обсяг пропозиції на ринку. Тепер пропозиція цієї продукції значно скоротилося. Фахівці пояснюють це періодом міжсезоння.

"Більшість господарств уже закінчили збирання врожаю капусти суперранніх сортів, тоді як рання капуста пізніших сортів почне масово надходити в продаж у середньому через 2 тижні. При цьому українські фермери не виключають можливості того, що ця продукція з'явиться на ринку дещо пізніше за визначені терміни, так як ранні овочі в основному вирощують в окупованій Херсонській області, і на сьогодні місцеві фермери не мають змоги відвантажувати продукцію до інших регіонів України", - пише видання.

Читайте також:

Зазначається, що продаж торішньої білокачанної капусти практично завершився цього тижня. Водночас попит на овоч залишається досить високим, що дозволяє фермерам підвищувати відпускні ціни.

"На сьогодні білокачанна капуста нового врожаю в Україні вже коштує в середньому 2,6 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року", - підсумували аналітики.

Раніше ми писали, що на минулому тижні ціни на огірки в Україні впали одразу на 37%. Здешевлення популярного овоча зумовлене високою конкуренцією з дешевшою імпортною продукцією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK