Ціни на м'ясо в Україні змінилися: На скільки подорожчала свинина

Якщо роздрібна ціна на свинину за рік зросла на 2%, то яловичина з минулого квітня подорожчала на 28%, курятина - на 22%, індичка - на 11,6%.
Ціни на м'ясо в Україні змінилися: На скільки подорожчала свинина
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Протягом квітня середня роздрібна ціна свинини в Україні зросла на 1 грн/кг - з 130 до 131 грн/кг у середньому. Про це свідчать результати моніторингу цін ключових національних торговельних мереж, проведеного аналітиками Асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Як зазначили в АСУ, найпомітніше - на 2,2-2,5 грн/кг або 1,3-1,7% - піднялися ціни на преміальні сезонно популярні частини: стейк, вирізку, корейку без кістки, ошийок.

"Враховуючи, що саме у квітні щороку активізується попит на свинину з наближенням Великодніх свят та "пікнікового" періоду, така динаміка досить типова й очікувана. Водночас роздрібна ціна на "всесезонну" лопатку залишилася незмінною, а свиняче охолоджене стегно навіть подешевшало на 5%", - пояснюють аналітики.

Читайте також:

При цьому протягом квітня курятина подешевшала на 1,5% у середньому в основному за рахунок зниження ціни на філе (на 1,8%) та стегно (на 5,25%), адже роздрібна ціна тушки знизилася мінімально (на 0,2%). Яловичина, індичатина та м'ясо качки практично не змінилися в ціні (+/-0,5% протягом минулого місяця).

"Хоча свинина в роздробі протягом квітня подорожчала, середня ціна кілограма цього виду м'яса напередодні Великодня була нижчою, ніж на початку року: у січні середня роздрібна ціна кілограма становила 132,8 грн/кг, що на 1,5% або майже на 2 грн/кг вище за квітневий показник. Натомість яловичина у квітні була в середньому на 6,8% дорожча, ніж у січні, курятина - на 1,1%, м'ясо качки - на 3,7%", - підкреслили в АСУ.

Читайте також:

Експерти додали, що темпи приросту цін на ці види м'яса за рік також були помітно вищими. Якщо роздрібна ціна на свинину за рік зросла на 2%, то яловичина з минулого квітня подорожчала на 28%, курятина – на 22%, індичка – на 11,6%.

"Подорожчання свинини незначне порівняно з динамікою інших видів м'яса, проте згодом інфляційні процеси та інші ринкові фактори можуть відчутніше змінювати цінники на охолоджені напівфабрикати зі свинини", - підсумували аналітики.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK