Ціни на м'ясо зростають: У галузі свинарства виникла критична ситуація

У м'ясній галузі та галузі свинарства України склалася критична ситуація.
Ціни на м'ясо зростають: У галузі свинарства виникла критична ситуація
Иллюстративное фото / depositphotos.com

М'ясо в Україні дорожчає, оскільки в галузі виникла критична ситуація. Багато підприємств, що займаються вирощуванням свиней та переробкою м'яса, опинилися в зоні бойових дій і на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомив у Facebook голова комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він розповів, що в рамках роботи Національної ради відновлення України від наслідків війни було проведено зустріч з Асоціацією "М'ясної галузі", де обговорювалися нагальні питання щодо зростання цін на м'ясо, розблокування імпорту генетики свиней та подальшого стимулювання розвитку м'ясної галузі.

Читайте також:

"На жаль, у м'ясній галузі та галузі свинарства України склалася критична ситуація, що впливає на основу національної продовольчої безпеки України в період війни", - зазначив Гетманцев.

За його словами, унаслідок військової агресії РФ істотна частина великих сільськогосподарських підприємств, що займаються вирощуванням свиней та переробкою м'яса, опинилася в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Ідеться про "АПК-Інвест", Агрокомбінат "Слобожанський", "М'ясокомбінат М'ясний", "Салтівський м'ясокомбінат", Східно-Український м'ясокомбінат та інші.

Публикация Данила Гетманцева в Facebook
Публикация Данила Гетманцева в Facebook

Раніше ми писали, що в травні свинина в середньому коштувала 132,5 грн/кг. Це на 1,2% дорожче, ніж на місяць раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK