Чи буде дефіцит соняшникової олії в Україні: Думка експерта

Майже половину світового експорту соняшникової олії забезпечує Україна.
Чи буде дефіцит соняшникової олії в Україні: Думка експерта
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Україні не загрожує дефіцит соняшникової олії. Країна спокійно зможе забезпечити цим продуктом внутрішній попит та експортувати значні обсяги. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ).

Зазначається, що у 2021 році Україна виробила 4,6 млн т соняшникової олії врожаю попереднього року, що значно перевищує обсяги внутрішнього споживання. Крім того, українські аграрії зібрали 16,4 млн т насіння соняшника, що на 25% більше за аналогічний показник 2020 року. З цього обсягу можна виготовити близько 5,5 млн т олії.

Читайте також:

При цьому середній річний фонд споживання олії в Україні становить близько 0,5 млн т.

"Панічні настрої населення на фоні війни змушують переживати українських споживачів щодо наявності основних продуктів харчування. Проте щодо соняшникової олії підстав хвилюватися немає. Україна спокійно зможе забезпечити цим продуктом внутрішній попит та експортувати значні обсяги", - наголосила аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Читайте також:

За її словами, головне, щоб з'явилася можливість здійснювати експортні відвантаження у великих обсягах через розширення можливостей альтернативних шляхів чи розблокування традиційних морських.

Важливо, що майже половину світового експорту соняшникової олії забезпечує Україна.

Публикация УКАБ в Facebook
Публикация УКАБ в Facebook

Раніше ми писали, що у 2021 році з вирощеного цукрового буряку в Україні вдалося виготовити 1,4 млн т цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK