Цибуля, морква та буряк: В Україні виник дефіцит ранніх овочів

Незважаючи на всі складнощі та воєнний час, весняна посівна компанія завершується.
Цибуля, морква та буряк: В Україні виник дефіцит ранніх овочів
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Через окупацію південних регіонів України виникли проблеми з постачанням ранніх овочів. Але дефіцит базових продуктів харчування не очікується. Про це в інтерв'ю "Українському радіо" розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

"Є напруження по ранній овочевій групі, зокрема, це молода цибуля, морква, буряк. Адже овочі саме ранньої групи вирощували в Херсонській та Запорізькій областях", - зазначив він.

Читайте також:

При цьому в річному споживанні Висоцький не бачить жодних загроз дефіциту базових продуктів харчування.

"Щодо можливого дефіциту тих чи інших продуктів, то 182 тисячі гектарів посаджених цукрових буряків - це більш ніж достатньо, щоб задовольнити внутрішній ринок, і навіть можна буде експортувати. По олії також немає застережень, у нас є запас соняшнику - це десятирічне споживання олії. Крім того, посаджено 101,1 мільйон гектарів картоплі, що більш ніж достатньо для внутрішнього споживання", - пояснив заступник міністра.

За його словами, незважаючи на всі складнощі та воєнний час, весняна посівна компанія завершується. Уже посіяно близько 90% того, що планувалося посіяти цього року.

Читайте також:

"Посіяно 200 тисяч гектарів ярої пшениці, майже мільйон ярого ячменю, 157 тисяч гектарів вівса, 50 тисяч гектарів гречки, проса. Цукрових буряків уже посіяно 182 тисяч гектарів, 4 мільйони гектарів соняшнику", - додав Висоцький.

Раніше ми писали, що через повномасштабне вторгнення Росії в Україні очікується дефіцит гречки. Більше того, ціна на крупу може суттєво зрости.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK