Пшениця нового врожаю в Україні почала дорожчати: Що вплинуло на ціни

Цінова ситуація зумовлена насамперед валютним фактором, зокрема поступовим зростанням курсу долара США на готівковому ринку.
Пшениця нового врожаю в Україні почала дорожчати: Що вплинуло на ціни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Цього тижня в більшості регіонів України фіксується подорожчання пшениці нового врожаю. Про це свідчать дані ІА "АПК-Інформ".

Станом на 21 липня більшість переробників озвучують ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу в діапазоні 2800-4000 грн/т і 2700-3900 грн/т СРТ, що вище показників кінця минулого тижня на 100-200 грн/т.

Читайте також:

Зазначається, що така цінова ситуація зумовлена ​​валютним фактором, зокрема поступовим зростанням курсу долара США на готівковому ринку. Крім того, підвищенням НБУ офіційного курсу долара до гривні на 25%.

"Також підтримку цінам надавало стримування продажу зерна нового врожаю аграріями, які не бажали реалізувати зернову за поточними цінами, що, за їх оцінками, вже знизилися нижче рівня її собівартості, на тлі втрати частини врожаю в полях і зерносховищах через ворожі обстріли сільгосппідприємств" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Велика кількість пропозиції пшениці урожаю 2021 року, невисокий попит переробників через складнощі з реалізацією готової продукції, подальше просування збиральної кампанії, а також обмежені експортні можливості продовжували чинити тиск на ціни.

Раніше ми писали, що експорт зерна з території України буде проходити через три порти - "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ". У майбутньому планують розширити їх.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK