В Україні знижуються ціни на моркву: З чим пов'язане падіння вартості

Наразі морква в Україні коштує в 3,7 рази дорожче, ніж на початку серпня 2021 року.
В Україні знижуються ціни на моркву: З чим пов'язане падіння вартості
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Цього тижня в Україні почала дешевшати морква. Однак ціна на неї все одно залишається рекордно високою для цієї пори року, повідомляють аналітики EastFruit.

Наразі відпускні ціни на моркву озвучуються в діапазоні 20-25 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня. За словами експертів, зниження вартості пов'язане із сезонним зростанням пропозиції моркви.

Читайте також:

"Так, на сьогодні практично в усіх регіонах країни йде збирання врожаю моркви середніх сортів. При цьому деякі господарства західних регіонів уже приступили до збирання пізніших сортів, унаслідок чого пропозиція цих коренеплодів на ринку збільшилася", - пояснили аналітики.

Незважаючи на сезонне зниження відпускних цін, зараз морква в Україні все ж таки коштує в 3,7 рази дорожче, ніж на початку серпня 2021 року. Таку цінову різницю експерти пояснюють скороченням площ під коренеплодами цього сезону.

Раніше ми писали, що в Україні всі види томатів подешевшали на 5-10 грн/кг. Проте рівень цін залишається найвищим за 5 років. Наприклад, найнижча вартість червоних салатних томатів спостерігалася у 2018 та 2021 роках - у середньому 10 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK