Експорт яловичини з України скоротився на 64%: Експерти назвали причини

Останніми роками виробництво яловичини в Україні було експортно орієнтованим.
Експорт яловичини з України скоротився на 64%: Експерти назвали причини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За січень-липень 2022 року Україна експортувала 5,34 тис. тонн української яловичини, що становить лише 36% від тих об’ємів, які було експортовані за аналогічний період 2021 року. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.

Як зазначили в УКАБ, від початку війни в Україні підприємства працюють на мінімальних потужностях. Забійна маса с/г тварин протягом перших семи місяців нинішнього року скоротилася на 22,3% порівняно з минулим роком та становить 97,6 тис. тонн.

Читайте також:

"Переробні м’ясні комплекси неспроможні скуповувати в довоєнних обсягах тварин через обмеження збуту продукції, зміни експортної логістики та значне скорочення внутрішнього попиту", - йдеться в повідомленні.

Останніми роками виробництво яловичини в Україні було експортно орієнтованим. У 2021 році 84,6% логістики припадало на морський транспорт у Китай, Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Грузію.

Читайте також:

У зв’язку з закриттям українських портів у травні було укладено нові домовленості з Єврокомісією, відповідно до яких було узгоджено транзит яловичини через країни ЄС для подальшої торгівлі. Ця угода дала змогу почати процедуру відновлення експорту м’яса з України, наголосили в УКАБ.

"Активними імпортерами залишаються Китай, Азербайджан, Казахстан. У червні було експортовано 0,93 тис. тонн, а в липні торгівля зросла на 33% та вже становить 1,23 тис. тонн. Тож можна спрогнозувати, що в серпні експорт поступово зросте через відкриття українських портів для зернових", - розповіли експерти.

Раніше ми писали, що в липні 2022 року Україна експортувала 2,66 млн тонн зернових, зернобобових, олійних та продуктів їхньої переробки, що на 492,7 тис. тонн, або 22,7% більше, ніж у попередньому місяці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK