Дешевше не буде: На скільки зростуть ціни на свинину в Україні

Українцям не варто очікувати здешевлення свинини, однак зростання цін буде незначним.
Дешевше не буде: На скільки зростуть ціни на свинину в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Нині попит на свинину, незважаючи на зростання ціни, значно перевищує пропозицію. Її виробництво постійно скорочується, оскільки багато підприємств переробного комплексу знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Про це розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка в коментарі "Pro Гроші".

"Українцям не варто очікувати здешевлення свинини, однак зростання цін буде незначним, до 3%", - прогнозує аналітик.

Читайте також:

Він зазначив, що за січень-липень у господарствах було забито 393 тис. тонн м'яса, що на 11,6% менше ніж минулого року. Найбільше скорочення спостерігається в господарствах населення - мінус 16%. В областях, у яких ведуться бойові дії, підприємства постраждали від обстрілів і не спроможні функціонувати.

За словами Гопки, складна економічна ситуація в країні також впливає на ціну свинини. Зокрема, інфляційні процеси, зміна логістичних шляхів, вартості пального. Крім того, узимку будуть додаткові витрати на опалення.

Читайте також:

"Водночас якби ціни на корми не знизилися, то вартість свинини була б більшою ще як мінімум на 20%. Тому тут можна вважати, що ціна, яку ми маємо на сьогодні, не є критичною. Щодо цін на наступний місяць, то тяжко спрогнозувати в умовах війни. Але, враховуючи перехід на зимове опалення, то ріст буде до 3%, не більше", - підсумував аналітик.

Публікація УКАБ у Facebook
Публікація УКАБ у Facebook

Раніше ми писали, що в Україні стрімко дорожчає сало. Минулого місяця кілограм коштував у середньому 209,81 грн, а у вересні ціна підскочила на 8,12 грн до 217,93 грн/кг. За рік вартість сала зросла на 26%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK