В Україні дорожчає морква: На скільки зросла ціна й чому

Морква вже коштує в середньому в 3,2 рази дорожче ніж у другій половині вересня 2021 року.
В Україні дорожчає морква: На скільки зросла ціна й чому
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Дощова погода в Україні не дозволяє виробникам продовжити збирання овочів, зокрема й моркви. Це сприяє зростанню цін на продукцію, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Ця ситуація нетипова, оскільки у вересні, як правило, пропозиція української овочевої продукції на ринку досягає своїх максимальних значень, а ціни залишаються досить низькими", - йдеться в повідомленні.

Отже, відпускні ціни на моркву зростають уже другий тиждень поспіль. Так, на сьогодні коренеплід надходить у продаж по 17-22 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче ніж тижнем раніше.

Читайте також:

На думку експертів, висока вартість моркви пов'язана з істотним скороченням виробництва коренеплоду в Україні цього сезону. Як результат, більшість фермерів уже заявили про рішення закладати якісну продукцію на зберігання, через що пропозиція моркви на ринку дещо скоротилася.

При цьому вона вже коштує в середньому в 3,2 рази дорожче ніж у другій половині вересня 2021 року.

Раніше ми писали, що в Україні стрімко дорожчає сало. Минулого місяця кілограм коштував у середньому 209,81 грн, а у вересні ціна підскочила на 8,12 грн до 217,93 грн/кг. За рік вартість сала зросла на 26%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK