В Україні очікується дефіцит тепличних овочів: Що з цінами на огірки та томати

Цього сезону в Україні цілком може виникнути дефіцит як тепличних томатів, так й огірків.
В Україні очікується дефіцит тепличних овочів: Що з цінами на огірки та томати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні цього тижня спостерігається стрімке зростання цін на тепличні овочі. Причинами подорожчання продукції стали холодна погода, а також дуже дорогі енергоресурси. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, за тиждень відпускні ціни на огірки зросли в середньому на 25% і нині становлять 45-55 грн/кг. При цьому тепличні томати подорожчали в середньому на 29% та продаються по 40-50 грн/кг.

Аналітики зазначають, що на сьогодні криза у вирощуванні тепличних овочів уже торкнулася практично всіх країн ЄС. Подорожчання енергоносіїв, а також ускладнення логістики спричинило масову відмову виробників від зимового сезону вирощування тепличних овочів. Аналогічна ситуація склалась і в Україні.

Читайте також:

За словами експертів, розраховувати на імпорт у сегменті тепличних огірків і томатів не доводиться. Ключові гравці ринку вважають, що цього сезону в Україні цілком може виникнути дефіцит тепличної продукції.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається подорожчання томатів, цвітної та пекінської капусти. Через дощі збирання врожаю овочів сповільнилося, унаслідок чого зросли ціни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK