В Україні знизилися ціни на томати: Скільки потрібно заплатити за кілограм

Перші партії томатів із Туреччини призвели до зниження цін в Україні.
В Україні знизилися ціни на томати: Скільки потрібно заплатити за кілограм
Ілюстративне фото / flickr.com

В Україні почали падати ціни на тепличні томати після двотижневого подорожчання. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

"Основною причиною зниження відпускних цін стали масові поставки турецького томату на український ринок. При цьому на сьогодні пропозиція томату в місцевих комбінатах обмежена через невеликі вибірки через похмуру погоду", - йдеться в повідомленні.

Так, українські тепличні комбінати продають томати по 50-60 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше ніж тижнем раніше. Водночас турецький томат коштує 45 грн/кг, що дещо дешевше ніж відпускні ціни на місцеву продукцію.

За словами експертів, попит на місцеві томати почав помітно знижуватися. Це пов'язано з появою на ринку дешевшої турецької продукції.

Читайте також:

Зазначається, що українські тепличні комбінати нині ведуть реалізацію томату в середньому вдвічі дорожче ніж на початку жовтня минулого року.

Як вважають ключові гравці ринку, здешевлення в сегменті тепличного томату є тимчасовим явищем. Адже місцевого томату в Україні небагато, а продукція з Туреччини потрібна не лише на українському ринку.

Раніше ми писали, що після двотижневого подорожчання відпускні ціни на ріпчасту цибулю в Україні почали поступово знижуватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK