60-70 грн за кілограм гречки: В Україні прогнозують зниження цін на крупу

Наразі до переробних підприємств поступає гречка з нового врожаю.
60-70 грн за кілограм гречки: В Україні прогнозують зниження цін на крупу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Вартість гречки в Україні може знизитися до 60-70 грн за кілограм. Про це заявив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак. 

"Наразі до переробних підприємств поступає гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60-70 грн за кілограм", - повідомив він.

Читайте також:

За словами Віштака, найбільше гречки намолотили аграрії Сумської області - 15,5 тис. тонн. Хоча зі збором урожаю в прифронтових і прикордонних зонах є певні труднощі через безпеку працівників та частково зруйновану інфраструктуру.

Далі слідують Житомирська та Хмельницька області. Кожна з них зібрала по 15,2 тис. тонн гречки.

Читайте також:

За даними міністерства, загалом гречки на сьогодні зібрали понад 120 тис. тонн. Очікується цього сезону понад 150 тис. тонн.

Віштак додав, що дощовий вересень затримав на два тижні збір пізньої групи зернових. Проте за підсумками цьогорічного врожаю буде повністю забезпечено внутрішню потребу України в зернових, олійних та цукрі. Крім того, буде збережено потужний експортний потенціал.

Раніше ми писали, що в Україні не очікується дефіциту продовольства. У країні буде достатньо соняшникової олії, цукру та яєць, тому підстав для їхнього суттєвого подорожчання немає.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK