Свинина в Україні подорожчала на 15%: Названо причину зростання цін

На початку минулого місяця свинина коштувала в середньому 168,9 грн/кг, а за чотири тижні її вартість зросла до 186,7 грн/кг.
Свинина в Україні подорожчала на 15%: Названо причину зростання цін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За підсумками вересня 2022 року середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини становила 176,5 грн/кг, що на 15% або на 23,4 грн/кг вище ніж у серпні. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Читайте також:

Зазначається, що вже наприкінці вересня ціна кілограма перевищувала середньомісячну позначку на 10 грн. Якщо на початку минулого місяця свинина коштувала в середньому 168,9 грн/кг, то за чотири тижні її вартість зросла до 186,7 грн/кг.

"Вагомою причиною такого здороження стала тривала позитивна динаміка закупівельних цін на свиней забійних кондицій через обмеженість внутрішньої пропозиції свинини та активний попиту на неї протягом останніх двох місяців. Так, якщо серпні середня ціна на живець свиней становила 64,2 грн/кг, то у вересні вона зросла майже до 70 грн/кг", - пояснили аналітики.

Читайте також:

В АСУ розповіли, що найбільше у вересні подорожчав ошийок - на 33,8 грн/кг або 19% до 211,3 грн/кг. Охолоджені вирізка та корейка додали в ціні 21,5 грн/кг, тому вартість вирізки перетнула позначку 200 грн/кг.

Водночас стегно та лопатка подорожчали більш ніж на 20%, а середні ціни цих частин становили 165,3 грн/кг (+21%) та 163 грн/кг (+23,8%) відповідно.

asu.pigua.info

Експерти додали, що вартість інших видів м'яса у вересні також дещо зросла.

"Роздрібна ціна яловичини та індички підвищилася на 6% (на 18,5 та 9,3 грн/кг, відповідно), а курятина подорожчала в середньому на 2% (2 грн/кг до 114,8 грн/кг)", - підсумували в АСУ.

Раніше ми писали, що в Україні почали падати ціни на тепличні томати після двотижневого подорожчання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK