В Україні подорожчали яйця: Коли чекати на зниження цін

Наразі оптова-відпускна ціна курячих яєць в Україні становить 43 грн за десяток.
В Україні подорожчали яйця: Коли чекати на зниження цін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні ціна яєць має піти на спад і стабілізуватися наприкінці жовтня - на початку листопада. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає пресслужба Мінагрополітики.

Читайте також:

Уточнюється, що в жовтні вартість курячих яєць в Україні збільшилася на 23,5% порівняно з вереснем. Наразі оптова-відпускна ціна становить 43 грн за десяток. 

За словами Висоцького, через військові дії, знищення птахівничих комплексів, проблеми з логістикою різко скоротилося поголів’я курей та виробництво загалом.

"Виробники яєць змушені були продавати продукцію нижче за собівартість. Із вересня відновився сезонний споживчий попит, але кількість поголів’я в областях, в яких традиційно вирощують яєчних курей, ще не відновлено, на це потрібно щонайменше два-три місяці. В результаті на ринку пропозиція яєць знизилась, що спровокувало стрибок цін", - пояснив перший заступник міністра.

Читайте також:

Він зазначає, що вже до кінця жовтня ми вийдемо на зниження й стабілізацію цін на рівні довоєнного часу.

Раніше ми писали, що за підсумками вересня 2022 року середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини становила 176,5 грн/кг, що на 15% або на 23,4 грн/кг вище ніж у серпні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK