Зростання цін на курячі яйця сповільнилося в Україні - Мінагрополітики

Наразі зростання роздрібної ціни на яйця суттєво сповільнюється.
Зростання цін на курячі яйця сповільнилося в Україні - Мінагрополітики
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Закупівельні ціни на тендерах на курячі яйця стабілізувалися. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

"Як і очікувалось, зростання майже зупинилося - 20 жовтня середня закупівельна ціна торговельними мережами становила 59,6 грн за 1 десяток (+3 в. п. до ціни 13 жовтня), а сьогодні (27 жовтня) ціна становить 60,1 грн за 1 десяток, що на 1 в. п. вище ціни минулого тижня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що виробники відновлюють поголів’я птиці задля забезпечення попиту й стабілізації ринку.

"Орієнтовно до кінця року посадять як мінімум +6,5 млн шт. птиці, що на 35-40% більше порівняно з поголів’ям вересня. Від моменту посадки до старту повноцінного знесення яєць проходить 150 днів (5 місяців). Тож можемо очікувати зниження ціни до економічно обґрунтованої. Ми вийшли на цінове плато, а коли збільшиться поголів’я курей-несучок, очікуємо на зниження ціни", - прокоментував заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, на зростання ціни вплинули сезонний попит, значне скорочення поголів’я курей та падіння виробництва. Через війну підприємства значно скоротили або взагалі припинили свою діяльність, було частково призупинено інкубацію яйця для отримання молодняку птиці.

Нині зростання роздрібної ціни на яйця суттєво сповільнюється. Якщо тиждень тому вартість зросла на 9 п. п., то з 21 жовтня по 27 жовтня - на 4 п. п.

Раніше ми писали, що в Україні зафіксовано чергове зниження вартості картоплі. Оптові партії овоча з місцевих господарств пропонуються по 3,5-6,0 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK