Війна не перешкода: Україна оновила рекорд експорту лохини у 2022 році

Основним ринком збуту для лохини з України була Польща.
Війна не перешкода: Україна оновила рекорд експорту лохини у 2022 році
Ілюстративне фото / pixabay.com

Незважаючи на повномасштабну війну, українські садівники у 2022 році змогли збільшити обсяги експорту лохини до рекордних за всю історію. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Загальний експорт свіжої лохини з України в 2022 році перевищив 2,5 тис. тонн, збільшившись у півтора раза відносно 2021 року. Попередній рекорд експорту лохини з України, досягнутий у 2019 році, був перевищений на 11%. І це, незважаючи на те, що у 2022 році не було постачання лохини з України до Білорусі, яка до цього року була одним з основних ринків збуту української лохини", - йдеться в повідомленні.

За даними експертів, основним ринком збуту для лохини з України була Польща. Цього року вона імпортувала в 2,2 раза більше ягоди ніж роком раніше, а обсяг постачання досяг 1,35 тис. тонн за сезон.

Читайте також:

Зазначається, що інші великі імпортери лохини з України: Нідерланди, Великобританія та Молдова - збільшили обсяги імпорту на 80%, 68% і в 2,4 раза відповідно. Уперше оптові партії продукції вирушили до Іспанії, Німеччини, Грузії та Фінляндії.

Однак поставки лохини в ОАЕ, Малайзію та Сінгапур, куди її доставляли раніше літаками, не здійснювалися.

Раніше ми писали, що експорт української молочної продукції досяг рекорду за останні два роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK