Grain from Ukraine: З України вийшло судно з пшеницею для Ефіопії

З України до Ефіопії вирушило судно з 27 тис. тонн пшениці.
Grain from Ukraine: З України вийшло судно з пшеницею для Ефіопії
З України до Ефіопії вирушило судно з 27 тис. тонн пшениці / facebook.com/MinInfra.UA

У рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine "зерновим коридором" рухається судно NORD VIND з 27 тис. тонн пшениці від України для Ефіопії. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Читайте також:

Зазначається, що перший балкер з українською пшеницею відправлено з порту "Одеса" за підтримки уряду Німеччини та Всесвітньої продовольчої програми ООН.

"Він рухається "зерновим коридором" у складі каравану з 8 суден. На їхньому борту 269 тис. тонн української агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. 40 тис. тонн української пшениці для Ефіопії везе балкер BOZBURUN M, який зафрахтований Організацією Обʼєднаних Націй", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Гуманітарну програму #GrainFromUkraine було розпочато за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Її зміст полягає в прямих закупівлях українського експортного зерна та передача його до бідних країн Африки та Азії. 

#GrainFromUkraine передбачає відправлення з українським зерном до 10 суден щомісяця. При реалізації програми до кінця весни 2023 року можливо врятувати від голоду більше 5 мільйонів людей.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті G20 запропонував світу гуманітарну програму #GrainfromUkraine. Вона покликана запобігти голоду в країнах Африки та Азії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK