"Зернову ініціативу" продовжили ще на 120 днів - Кубраков

Україна офіційно звернулися до партнерів із пропозицією продовжити "зернову ініціативу" мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаєва.
"Зернову ініціативу" продовжили ще на 120 днів - Кубраков
Ілюстративне фото / facebook.com/oleksandr.kubrakov

У четвер, 17 листопада, у Стамбулі ухвалили рішення продовжити "Ініціативу з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" ще на 120 днів. Гарантами виконання ініціативи залишилися ООН та Туреччина. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, з 1 серпня, початку роботи "зернової ініціативи", Україна експортувала понад 11 млн тонн агропродукції до 38 країн світу.

Читайте також:

"Це значний обсяг, але недостатній. Світовий ринок не має можливості замінити українську агропродукцію в найближчий перспективі. Водночас можливо збільшити обсяги нашого продовольства для світу", - зазначив міністр.

Кубраков додав, що Україна офіційно звернулися до партнерів із пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаєва.

"Також важливо забезпечення ефективної роботи Спільного координаційного центру. Внесли свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем", - підсумував він.

Публікація Олександра Кубракова у Facebook
Публікація Олександра Кубракова у Facebook

Раніше ми писали, що в рамках гуманітарної програми Grain from Ukraine по "зерновому коридору" рухається судно NORD VIND з 27 тис. тонн пшениці від України для Ефіопії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK