Цього тижня в Україні почали зростати ціни на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами експертів, зростанню вартості сприяє помітне підвищення торговельної активності в сегменті цих коренеплодів.
Водночас більшість господарств призупинили продаж моркви високої якості в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, унаслідок чого пропозиція на ринку дещо обмежена.
Зазначається, що тенденція зростання цін спостерігається лише в сегменті моркви високої якості. На сьогодні українські фермери відвантажують якісну продукцію за 15-20 грн/кг, що в середньому на 13% дорожче ніж наприкінці минулого тижня. При цьому моркву, непридатну для тривалого зберігання, пропонують від 10 грн/кг.
Наразі морква в Україні вже коштує в середньому у 2,9 раза дорожче ніж за аналогічний період минулого року. Таку різницю цін пов'язують із різким зниженням виробництва цих коренеплодів у країні.
Раніше ми писали, що в Україні на поточному тижні зафіксовано подорожчання білокачанної капусти. Однак підвищувальний ціновий тренд притаманний тільки сегменту продукції високої якості.