Експорт агропродукції: Україна пропонує включити порт "Миколаїв" до "зернового коридору"

Україна запропонувала продовжити "зернову ініціативу" мінімум на рік.
Експорт агропродукції: Україна пропонує включити порт "Миколаїв" до "зернового коридору"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна офіційно звернулася до міжнародних партнерів із пропозицією продовжити "зернову ініціативу" мінімум на рік та долучити до неї порт "Миколаїв". Це дозволить суттєво збільшити експорт української агропродукції.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, передає пресслужба ВР.

Читайте також:

"До повномасштабної війни через порти Миколаєва відвантажували третину агропродукції, що йшла на експорт. У нинішніх умовах це може бути додаткові 2-2,5 млн тонн експорту агропродукції на місяць. Тож залучення до "зернової ініціативи" портів Миколаєва слушна, важлива та надзвичайно потрібна місту, його мешканцям та аграріям", - повідомив Гайду.

За його словами, саме витрати на логістику "з'їдають" в аграріїв прибутки від урожаю. А скорочення відстані перевезень є можливістю зменшити витрати на транспортування та скоротити час доставки вантажів.

Читайте також:

При цьому Гайду зазначив, що в такого рішення можливі безпекові ризики. Адже поки ЗСУ не витиснуть окупантів із Кінбурнської коси, небезпека для портів і суден залишатиметься.

"Однак ми оптимісти. Будемо вірити в майстерність наших військових, силу дипломатії, розсудливість наших міжнародних партнерів. Адже продовження та розширення роботи коридору - це питання світової продовольчої безпеки. І його позитивне вирішення - гарантія світової стабільності", - підсумував голова профільного комітету.

Раніше ми писали, що 17 листопада в Стамбулі вирішили продовжити "Ініціативу з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" ще на 120 днів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK