В Україні змінилися ціни на моркву: експерти назвали причину

Українські фермери знизили ціни на моркву.
В Україні змінилися ціни на моркву: експерти назвали причину
Ілюстративне фото / EPA/UPG

З початку поточного тижня в Україні почали знижуватися ціни на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

За словами експертів, основною причиною здешевлення цієї продукції стало збільшення пропозиції моркви на ринку.

Читайте також:

"Більшість українських фермерів вважали недоцільним надалі зберігати ці коренеплоди й масово почали продавати моркву зі сховищ, що зі свого боку відразу позначилося на відпускних цінах у цьому сегменті", - йдеться в повідомленні.

Так, сьогодні українські фермери готові відвантажувати моркву від 18 до 25 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

Зазначається, що негативний вплив на ціни в цьому сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств. Через перебої в подачі електроенергії якість продукції в сховищах дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродувати наявні запаси цього коренеплоду.

Незважаючи на цінове зниження, сьогодні морква в Україні коштує в середньому в 1,9 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.

Раніше ми писали, що в Україні сильно подорожчала ріпчаста цибуля. Відпускні ціни встановили черговий рекорд, подолавши позначку 30 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK