З початку поточного тижня в Україні почали знижуватися ціни на моркву. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами експертів, основною причиною здешевлення цієї продукції стало збільшення пропозиції моркви на ринку.
"Більшість українських фермерів вважали недоцільним надалі зберігати ці коренеплоди й масово почали продавати моркву зі сховищ, що зі свого боку відразу позначилося на відпускних цінах у цьому сегменті", - йдеться в повідомленні.
Так, сьогодні українські фермери готові відвантажувати моркву від 18 до 25 грн/кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.
Зазначається, що негативний вплив на ціни в цьому сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств. Через перебої в подачі електроенергії якість продукції в сховищах дрібних господарств стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродувати наявні запаси цього коренеплоду.
Незважаючи на цінове зниження, сьогодні морква в Україні коштує в середньому в 1,9 раза дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період.
Раніше ми писали, що в Україні сильно подорожчала ріпчаста цибуля. Відпускні ціни встановили черговий рекорд, подолавши позначку 30 грн/кг.